Preview: Slovan hostí Žilinu, Dukla zabojuje v Podbrezovej

Preview: Slovan hostí Žilinu, Dukla zabojuje v Podbrezovej

Na Tehelnom poli a v Zlatých Moravciach sa stretnú tabuľkoví susedia, v Zelpo Aréne zase geografickí.

Futbalisti Skalice a Michaloviec zabojujú o prvé víťazstvo v sezóne, zatiaľ čo Slovan, Žilina, Ružomberok a Spartak si budú chcieť udržať svoju nezdolateľnosť aj po vzájomných zápasoch. Program šiesteho kola ponúkne päť duelov, zápas medzi Trenčínom a DAC 1904 sa uskutoční 17. septembra už na novej hracej ploche Štadióna na Sihoti.

Skalica – Košice (sobota 18:00, Voyo)   

Tesnými výsledkami skončili v minulej sezóne všetky štyri stretnutia medzi Skalicou a Košicami. Trikrát zvíťazil celok zo Záhoria, raz Košičania. Momentálne sa však Skalica nachádza na poslednej priečke tabuľky, bez výhry a o dva body za Košicami. „Očakávam ťažký zápas, ale s víťazným koncom pre nás,“ povedal v rozhovore pre klubový web útočník Košíc Giannis Niarchos, ktorému sa v minulosti proti tomuto súperovi gólovo darilo.   

Komárno – Zemplín (sobota 18:00, Voyo)   

Bok po boku, na desiatej a jedenástej priečke, sa v tabuľke nachádzajú Komárno a Michalovce. Tímy, ktoré zatiaľ získali zhodne tri body, sa v sobotu postavia na ihrisku proti sebe. Hráči KFC budú chcieť na dočasnej domácej pôde v Zlatých Moravciach nadviazať na priaznivý výsledok z Košíc, Zemplínčania zas získať prvé víťazstvo v sezóne.   

Podbrezová – MFK Dukla (sobota 20:30, Voyo, Dajto)   

V sobotu večer vypukne v Zelpo Aréne futbalový súboj o Horehronie. „Železiari“ hostia banskobystrickú Duklu a v oboch mužstvách nájdeme hráčov, ktorí v minulosti obliekali dres súpera. Jedným z nich je aj Ivan Rehák, v súčasnosti na hosťovaní v Banskej Bystrici práve z Podbrezovej. „Čelíme súperovi, ktorý je rovnako ako my po väčšej obmene kádra, no určite ho zdobí sila v ofenzíve. Musíme byť zodpovední, robiť čo najmenej chýb a využiť čo najviac šancí, do ktorých sa dostaneme,“ povedal 23-ročný brankár v rozhovore pre Našu ligu.   

Slovan – Žilina (nedeľa 15:30, Voyo)   

Slovan sa v stredu ako prvý slovenský zástupca po 14 rokoch prebojoval do hlavnej fázy Ligy majstrov. Naposledy, v roku 2010, sa to podarilo práve Žiline. Tieto dva tímy sa v nedeľu stretnú na Tehelnom poli v súboji prvého s druhým. Jedna z otázok znie, v akej zostave nastúpi Slovan. „My sa musíme pripraviť na všetky varianty,“ povedal pre klubový web žilinský tréner Michal Ščasný. „Jeho kvalita je aj tak obrovská, veľakrát to vedia belasí vďaka žolíkom z lavičky oživiť, ako napríklad v Bystrici. Nejaké výsledky som tam uhral, no každý zápas je iný. Záleží najmä na našom nastavení. Chceme hrať náš futbal, byť agresívni a dobre brániť. Keď budeme mať loptu, potrebujeme byť na Slovane silní. Takto vieme byť nebezpeční.“ V predchádzajúcom ligovom ročníku v troch dueloch nedokázali Žilinčania „belasým“ streliť gól, vo štvrtom však zvíťazili 3:2.   

Spartak – Ružomberok (nedeľa 18:00, Voyo zápas týždňa)   

Emócie tak odlišné od tých v Bratislave zavládli vo štvrtok večer na Liptove. Futbalisti Ružomberka srdnato bojovali s arménskym súperom FC Noah o postup do skupinovej fázy Konferenčnej ligy, napokon im však tesne ušiel. Do diania v Niké lige sa vrátia zápasom so Spartakom. V závere minulej sezóny Trnavčania prerušili negatívnu sériu a zvíťazili nad Ružomberkom po tri a pol roku. Kto sa bude tešiť z triumfu tentoraz?