Mahmudu Bajo prestupuje z Podbrezovej do DAC 1904

Mahmudu Bajo prestupuje z Podbrezovej do DAC 1904

Mladý reprezentant Gambie sa stal štvrtou letnou posilou Dunajskej Stredy.

DAC 1904 informoval na svojom klubovom webe, že s 19-ročným stredopoliarom sa dohodol na štvorročnej zmluve, do leta 2028. Bajo v sezóne 2023/2024 pôsobil v Podbrezovej, za ktorú odohral v Niké lige 28 zápasov a pripísal si dve asistencie. V júni zažil aj debut v reprezentačnom drese A-tímu  Gambie. 

„Hral som v Dunajskej Strede a bola tu úžasná atmosféra. Neviem sa dočkať, až nastúpim na tomto krásnom štadióne a s týmito fantastickými fanúšikmi za naším chrbtom. Ďakujem DAC-u aj Podbrezovej, že tu môžem byť. Prichádzam s cieľom pravidelne nastupovať a hrou, asistenciami, prípadne aj gólmi pomáhať mužstvu. Teším sa tiež na moje prvé zápasy v pohárovej Európe,“ citoval klubový web DAC-u svoju najnovšiu posilu, ktorá bude nosiť žlto-modrý dres s číslom 6.

K prestupu Baja sa vyjadril aj výkonný riaditeľ Jan Van Daele: „Rokovania s Podbrezovou trvali niekoľko týždňov. Sme radi, že sme dospeli k dohode. Talent hovorí sám za seba, Mahmudov prvý rok v Niké lige zapôsobil na súperov. Je to elegantný, no zároveň efektívny a moderný hráč na pozíciu defenzívneho stredopoliara, dobrý vo výstavbe a dostatočne agresívny a obratný, s výrazným potenciálom ďalej sa rozvíjať. Vitaj v žlto-modrom.“