Erik Pačinda po rozlúčke s Košicami zakotvil v Michalovciach

Erik Pačinda po rozlúčke s Košicami zakotvil v Michalovciach

V pondelok nastúpil na rozlúčkový zápas v košickom drese proti AS Rím a vo štvrtok si už obliekol michalovský ako nová posila Zemplína.

Skúsený 35-ročný rodák z Košíc je pre MFK Zemplín vítanou ofenzívnou posilou. Pačinda s klubom podpísal zmluvu do konca aktuálneho kalendárneho roka.

„Dostal som ponuku z Michaloviec a dohodli sme sa zatiaľ do zimy. Potom sa uvidí, čo bude ďalej. Michalovce sú už v lige značka, poznám aj trénerov a chlapcov, preto som sa rozhodol prijať ich ponuku. Navyše, som tu ako doma. Dôležité je aj to, že budem naďalej pôsobiť v lige. Teším sa aj na spoluprácu s Igorom Žofčákom, ktorý je super chlap a futbalista. Verím, že si ako mužstvo dobre sadneme a bude to úspešná misia,“ povedal pre klubový web.

Pačinda od roku 2021 pôsobil v rodných Košiciach a v drese FC si zahral aj v minulej sezóne po postupe do Niké ligy. Vinou zranenia však odohral iba sedem zápasov, v ktorých strelil dva góly. V minulosti hrával aj za DAC 1904 a za Spartak, má bohaté zahraničné skúsenosti, ktoré zbieral počas angažmánov v Rakúsku, Francúzsku, Českej republike a Poľsku.