Prvý polrok v našej lige pozitívnym prekvapením

Prvý polrok v našej lige pozitívnym prekvapením

Poľský brankár Michaloviec Gerard Dariusz Bieszczad si veľmi pochvaľuje pôsobenie vo Fortuna lige.

Prvý polrok účinkovania na Slovensku máte za sebou. Ako ste sa v Michalovciach udomácnili?
Pre mňa je to vôbec premiérové zahraničné pôsobenie a obrovská skúsenosť. Som však pozitívne prekvapený úrovňou Fortuna ligy a takisto sa v Michalovciach cítim výborne, takže dojmy mám iba dobré.

Prevládajú aj pri pohľade do tabuľky, keďže ste na deviatom mieste?
Asi áno, pretože sme vo väčšine zápasov podali veľmi dobrý výkon, to nás môže tešiť. Je škoda, že sme nebodovali viac a prehrali sme aj zápasy, v ktorých sme zahrali celkom solídne. Pred nami je však druhá polovica sezóny a je iba v našich hlavách a nohách, aby sme boli úspešnejší a mali radostnejší pohľad aj na tabuľku.

Na ktorý moment jesene budete najradšej spomínať?
Posledné štyri zápasy boli super, pre celý náš tím to bol vrchol jesene. Bodovali sme proti silným súperom a ukázali sme futbalovú kvalitu. V našej kabíne vládne super atmosféra a zo skúseností viem, aké je to skutočne dôležité, pretože práve tam sa to všetko začína.

Čo bude vaším hlavným jarným cieľom, keďže horná šestka je pasé?
Dostať zo seba v každom zápase len to najlepšie a samozrejme získať čo najviac bodov.

O post jednotky medzi žrďami bojujete s Matúšom Kirom, ktorý však veľkú časť jesene laboroval so zranením. Ako to medzi vami vyzerá?
Matúš je skvelý brankár a v prvom rade kamarát. Držíme spolu na ihrisku aj mimo neho, to nám pomáha stávať sa lepšími. Najhoršie na všetkom je, že chytať môže iba jeden z nás.

Veľa slovenských futbalistov odchádza do poľskej Ekstraklasy, vy ste výnimka, ktorá sa vybrala opačným smerom.
Najväčšia atraktivita Ekstraklasy v porovnaní s Fortuna ligou podľa mňa spočíva vo veľkých štadiónoch a fantastickej atmosfére na tribúnach. Neviem, či sa táto situácia môže čoskoro zmeniť, ale pevne verím, že áno a že aj na Slovensku to bude podobné ako u nás.

Odporučili by ste Fortuna ligu dobrým kamarátom a bývalým spoluhráčom z Poľska?
Áno, pre mnohých by bola skvelým riešením, určite by som ju odporučil najmä tým, ktorí sa ešte nedostali na absolútne najvyšší level u nás v Poľsku a potrebujú nabrať skúsenosti na ceste nahor.

Ako ste si užili zimné prázdniny?
Som s manželkou a rodinou, máme na seba veľa času a sme šťastní. Na futbal som sprvoti úplne zabudol, ale v ostatných dňoch sa už musím aj individuálne pripravovať. Verím, že prestávka mi pomohla správne si oddýchnuť a úspešne sa naštartovať do zimnej prípravy.

Poľsko sa kvalifikovalo na MS 2018 v Rusku, je to už v krajine cítiť aj teraz, pol roka pred začiatkom šampionátu?
Ľudia u nás žijú futbalom a národný tím je pre nich všetkým. Každý hovorí o tom, aký výber pošleme na turnaj a ako to asi bude na ihrisku vyzerať. V našej skupine niet slabého súpera, ale jedno je jasné, máme veľkú šancu uspieť!