Darček na šesťdesiatku

Darček na šesťdesiatku

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v šlágri 8. kola nad štvrtým Ružomberkom 2:1 a udržali si prvú priečku v tabuľke.

Ak si odmyslíme prehru 0:5 na Tehelnom poli so Žilinou po oslavách postup do Ligy majstrov, belasí sú v Niké lige stopercentní (6-0-1). Liptáci si pripísali prvú prehru v ročníku (2-3-1). Treba povedať, že zaslúžene, pretože domáci boli o gól lepší.

Do vedenia išli už v 11. minúte, keď Róbert Mak strelou okolo Martina Gomolu k vzdialenejšej žrdi otvoril skóre. Hostia vyrovnali v 43. minúte po jedenástke, ktorú zahrával Martin Chrien po faule Sharaniho Zubera na Martina Gomolu. Kapitán Ružomberka síce neprekonal brankára Dominika Takáča na prvý raz, ale z dorážky áno. Slovanisti vstúpili veľmi dobre do druhého dejstva, súpera pritlačili a po ruke Mariána Chobota aj oni zahrávali jedenástku. Lenže strelu Tigrana Barseghyana brankár Dominik Ťapaj vyrazil a gól po dorážke Róberta Maka neplatil, pretože krídelník belasých vletel do šestnástky súpera skôr, ako pravidlá povoľujú. Domácich tento moment nepribrzdil a napokon predsa len skórovali, keď si center Tigrana Barseghyana pred dobiehajúcim Róbertom Makom zrazil do vlastnej siete Šimon Gabriel. V závere ešte hostia hrozili, ale v kľúčových okamihoch podržal mužstvo brankár Dominik Takáč.   

Slovanisti teda zareagovali na prehru v prvom kole Ligy majstrov na pôde Celticu Glasgow (1:5) víťazstvom a potešili svojho trénera, ktorý v nedeľu oslávil okrúhle 60. narodeniny. Ešte pred zápasom dostal Vladimír Weiss st. od mužstva darček. „Bol som dojatý. Kolegovia zo staffu aj hráči ma prekvapili okrem darčeka aj spontánnym videom, čo si veľmi cením. Ale neprezradím, čo som dostal. Je to veľmi pekný darček na celý život a určite si ho budem chrániť a vážiť,“ povedal Vladimír Weiss st. a na margo zápasu skonštatoval: „Bol to výborný ligový súboj. Tréner Ondřej Smetana odviedol v Ružomberku vynikajúcu prácu a bol len krôčik od Konferenčnej ligy. Hostia majú fyzicky najsilnejší tím v lige. Videli sme veľa šancí na oboch stranách. Koncovku sme však mali riešiť inak, aby sme zápas zavreli skôr, Ružomberok hrozil až do konca. Som veľmi spokojný s výsledkom i výkonom, nie je ľahké prepnúť z Ligy majstrov do domácej súťaže. Víťazstvo si cením, hráči šli na dno síl. Myslím si, že sme boli o gól lepší a futbalovejší.“   

Veľký podiel na zisku troch bodov mal Róbert Mak, ktorý jeden gól strelil a pred druhým vytvoril tlak na Šimona Gabriela, ktorý zaznamenal nešťastný vlastenec. „Mali sme skôr rozhodnúť o víťazstve, šancí na to bolo dosť, ale niektoré situácie sme neriešili dobre. Mohli sme s väčším pokojom dokráčať k trom bodom a nestresovať sa až do konca,“ uviedol krídelník belasých. Prvý zápas v základnej zostave po prestupe z Trenčína odohral za Slovan Artur Gajdoš. „Cítil som sa super. Trošku nervozitu som mal len pred zápasom. Tá opadla s prvým hvizdom rozhodcu, zvíťazili sme, takže super,“ poznamenal reprezentant do 21 rokov.   

LAVRINČÍK: ZBYTOČNÉ GÓLY 

Ružomberčania cítili, že z Tehelného poľa nemuseli odchádzať s nulou. „Mrzí ma, že sme inkasovali zo situácií, akých sme sa chceli vyvarovať. Inak to bol podľa mňa remízový zápas, ale Slovan ukázal kvalitu vpredu. Škoda toho, že sme inkasovali zbytočné góly,“ povedal stredopoliar Liptákov Samuel Lavrinčík.