Nitra napokon získala Vestenického

Nitra napokon získala Vestenického

Tomáš Vestenický si po štyroch rokoch opäť oblečie dres Nitry.

Útočník Tomáš Vestenický bude na jar pôsobiť v FC Nitra. Odchovanec nováčika Fortuna ligy prichádza do tímu trénera Ivana Galáda na polročné hosťovanie z poľského klubu Cracovia Krakov.

"V závere roka som sa dozvedel, že je o mňa z Nitry záujem. Z mojej strany bol okamžite záujem vrátiť sa domov. Mám tu väčšiu šancu hrať, ako keby som išiel do nejakej ťažšej ligy. Rozvoj by tam nebol ako doma v Nitre, myslím si, že je to dobrý krok," povedal účastník minuloročných ME do 21 rokov v Poľsku, resp. MS hráčov do 17 rokov v SAE v roku 2013. "Chcem pomôcť mužstvu a pomôcť sebe, aby som hrával. Dostať sa do zostavy a pomôcť tímu nejakými gólmi," dodal 21-ročný ofenzívny futbalista, ktorý v roku 2014 podpísal zmluvu o hosťovaní s AS Rím, resp. v roku 2016 prestúpil do Cracovie.

Ešte pred týždňom generálny manažér Nitry Jozef Petráni naznačil, že Cracovia zrejme Vestenického neuvoľní, ale napokon sa funkcionárom momentálne siedmeho klubu našej ligy podarilo tento transfer dotiahnuť do úspešného konca.