Tatran sa s Kovalcom nedohodol

Tatran sa s Kovalcom nedohodol

Sergij Kovalec nepodpísal novú zmluvu s Tatranom Prešov.

Tatran Prešov stále nemá vyriešenú trénerskú otázku. Podľa stredajšieho vydania denníka Šport nebude na poste hlavného trénera pokračovať Sergij Kovalec. Ukrajinský kouč prevzal mužstvo v priebehu jesene a s vedením sa dohodol na spolupráci do konca minulého roka. Novú zmluvu, ktorú mu Prešovčania zaslali, napokon nepodpísal. Necelý mesiac pred začiatkom jarnej časti sezóny tak budú musieť v Tatrane pracovať aj na zložení realizačného tímu.

"Napriek tomu, že sme sa verbálne s pánom Kovalcom i jeho kolegom Viačeslavom Nivinským dohodli na pokračovaní ich pôsobenia v našom klube, dohoda padla na našej hlavnej podmienke. Pán Kovalec nesúhlasil, aby časť odmeny bola viazaná na výsledky Tatrana, zisk bodov a najmä na udržanie klubu v lige. Pre nás to bola zásadná vec. Nedohodli sme sa, lebo pán Kovalec nepodpísal znenie zmluvy, ktoré sme si predtým vydebatovali," citoval Šport majiteľa 1. FC Tatran Miroslava Remetu.

Zimnú prípravu viedol Čech Anton Mišovec, ktorý mal byť pôvodne trénerom juniorky Tatrana a treťoligového B-tímu. "Naším zámerom je, aby sa tímy juniorky a prvého mužstva pripravovali spolu. Do konca mesiaca chceme ustanoviť kompletnú trénerskú štruktúru," dodal Remeta. Mišovec viedol vo svojej trénerskej kariére prevažne mládežnícke tímy. Pôsobil v Slavii Praha, Baníku Ostrava, Slovácku a v Příbrame. Najväčší úspech dosiahol ako kouč ženského tímu Slavie Praha, s ktorým v sezóne 2015/2016 postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov.