Vysnívanou métou prvá šestka

Vysnívanou métou prvá šestka

Tréner Zemplína Anton Šoltis pred štartom novej sezóny: "Musíme si dávať vyššie ciele."

K rekonštrukcii vnútorných priestorov štadióna, ale aj hráčskeho kádra došlo počas prestávky medzi dvoma sezónami v MFK Zemplín Michalovce. Podľa trénera Antona Šoltisa je kvantita hráčov nahradená kvalitou. Jeho mužstvo chce v novej sezóne nadviazať na predošlú a súperiť o prvú šestku Fortuna ligy. "Mojou vnútornou ambíciou je, aby sme sa opäť posunuli o krok vyššie, čo znamená bojovať o prvú šestku. Minulá sezóna bola pre nás úspešná a verím, že úspešná bude aj nasledujúca. Určite bude náročná, ale musíme si dávať vyššie ciele," vyhlásil Anton Šoltis.

Michalovčania sa v sezóne 2017/2018 neprebojovali do nadstavbovej časti o titul, po základnej časti im na šiesty Ružomberok chýbalo deväť bodov. V spodnej časti tabuľky však patrili k najlepším tímom. V kádri došlo medzičasom k výraznému pohybu, zatiaľ najmä von. "Odišlo nám deväť hráčov a zatiaľ prišli iba štyria, preto je potrebné, aby sme kvantitu nahradili kvalitou. Samozrejme, vychádzame z možností klubu, preto angažovanie nových hráčov trvá trochu dlhšie," poznamenal Šoltis na margo hráčskeho kádra. Michalovský kouč sa naďalej bude môcť spoľahnúť na skúseného Igora Žofčáka, zo známejších mien posilnil mužstvo Blažej Vaščák.

Tím sa v nedávnom období pripravoval na prvý zápas novej sezóny, ktorý mal odohrať doma proti Žiline. Pre opatrenia súvisiace s infekciou osýpok, pre ktoré sú v Michalovciach zakázané verejné akcie, však došlo k jeho preloženiu na zatiaľ neznámy termín. "Poviem pravdu, že v stave, v akom sme, nás to celkom potešilo. V uplynulom týždni sme sa takpovediac zbierali. Vďaka preloženiu zápasu so Žilinou budeme mať viac času dať sa dokopy, potrénovať. Na náhradnom termíne sa dohodneme so Žilinou, zrejme to bude v prvej polovici augusta," prezradil Šoltis.

Domovský stánok futbalistov Zemplína prešiel medzičasom rekonštrukciou vnútorných priestorov, najmä kabín.

  

Káder Michaloviec na jesennú časť sezóny:

brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Gerard Bieszczad (Poľ.)

obrancovia: Peter Kavka, Martin Kolesár, José Carrillo (Špan.), Dávid Špak, Danylo Beskorovajny (Ukr.), Matúš Vojtko, Lazarus Rota (Gréc.)

stredopoliari: Igor Žofčák, Peter Kolesár, Stanislav Danko, Roman Begala, Martin Bednár, Jozef-Šimon Turík, Hovhannes Harutyunyan (Arm.), Matúš Begala

útočníci: Dawid Kurminowski (Poľ.), Martin Regáli, Sadam Sulley (Ghana), Blažej Vaščák

 

prišli: Vaščák (Senica), Rota (Trebišov), Beskorovajny (Klaipeda), R. Begala, Vojtko (obaja z dorastu)

odišli: Kovaľ (Dukla Praha, ukonč. hosť.), Koscelník (Liberec), Šimčák (Dunajská Streda), Niši (Daegu FC), Matič (Legia Varšava, ukonč. hosť.), Jankauskas (Žilina, ukonč. hosť.), Bragin, Šumejko, Antonov