​Almásiho premiérový hetrik, Ďungelov premiérový gól

​Almásiho premiérový hetrik, Ďungelov premiérový gól

Základná otázka pred úvodným výkopom zápasu v Liptove znela: Podarí sa Ružomberku premiérovo zvíťaziť v aktuálnom fortunaligovom ročníku, alebo Michalovce na sedemnásty pokus konečne zdolajú v najvyššej súťaži svojho neobľúbeného súpera.

Neprešiel dlhý úsek zápasu, keď každému na tribúnach pod Čebraťom bolo jasné, že do platnosti vstúpi prvý scenár. Michalovce, ktoré nastúpili v značne omladenej zostave, na domácich jednoducho nemali. Tí uspeli najmä zásluhou Ladislava Almásiho, ktorý zaznamenal svoj premiérový hetrik v kariére. Najskôr sa presadil hlavou po priamom kope Takáča. Následne skóroval po samostatnom úniku, keď za obranu hostí prepadol nákop brankára Macíka, tretí gól pridal po dôraze v pokutovom území, keď loptu za chrbát brankára Markoviča prepasíroval cez zbytočne čakajúceho Martina Kolesára. „Som naozaj šťastný. Síce aj unavený a uzimený, a tak to na mne príliš nie je vidieť, no moja radosť je naozaj veľmi veľká. Mám za sebou životný zápas, strelil som prvý ligový hetrik. Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali a hoci by sme uspeli aj 1:0, boli by sme nesmierne šťastní,“ povedal po stretnutí Ladislav Almási. 

Jeden gól zaznamenal aj krídelník Peter Ďungel, ktorý mal takisto veľkú radosť. Bol totiž jeho prvý ligový v drese MFK. „Krásny pocit. Teším sa o to viac, že môj gól prispel k víťazstvu, ktoré sme veľmi potrebovali. Mám radosť, že som pomohol nášmu mužstvu,“ povedal rýchlonohý futbalista a na margo svojho presného zásahu po milimetrovej Kochanovej prihrávke povedal: „Rozmýšľal som, či budem zakončovať na zadnú alebo prednú žrď, no a napokon to vyšlo tak, že som skóroval pomedzi nohy brankára.“ 

Veľkú radosť mal aj tréner Ján Haspra ml., ktorý bol logicky po šiestich zápasoch bez víťazstva (0-4-2) pod tlakom. „Dosiahli sme naozaj pekný výsledok, no mali sme aj pasáže hry, v ktorých nám chýbala futbalovosť, hravosť a ľahkosť. Využili sme naivné chyby súpera, ľahko sme sa dostali do vedenia a potom sa nám hralo už ľahšie. Záver bol z našej strany výrazne lepší ako úvod. Prvýkrát pod mojím vedením sme vyhrali takýmto výrazným rozdielom, z čoho mám naozaj radosť,“ povedal Ján Haspra ml. a dodal: „Veľmi sme chceli zlomiť negatívnu sériu, čo sa nám najmä vďaka Almásiho streleckej potencii podarilo. Visel nado mnou Damoklov meč a zrejme už nevisí.“   

NAHNEVANÝ TRÉNER, SMUTNÝ KAPITÁN 

Trénera Michaloviec Jozefa Majoroša ml. viac ako vysoká prehra nahnevala skutočnosť, ako sa jej zverenci k nej dopracovali. „Ružomberok zvíťazil absolútne zaslúžene a to sa jeho hráči ani nemuseli nadrieť na víťazstvo. Urobili sme naivné chyby, ktoré sa v lige nesmú diať. Súperovi sme darovali góly, čo sa nestalo prvý raz. Pokiaľ si hráči neuvedomia, že toto je najvyššia súťaž a treba v nej makať, tak to nebude dobré. Chýba im zodpovednosť voči tímu, spoluhráčom, klubu a fanúšikom. Pretiekol pohár trpezlivosti a niektorí hráči jednoducho nebudú hrať. Asi majú predstavu, že sa u nás zviditeľnia, rok si zahrajú a pôjdu si za lepším,“ skonštatoval značne nasrdený kormidelník Jozef Majoroš ml. Do reči veľmi nebolo ani útočníkovi Matejovi Trusovi, ktorý pri neúčasti Igora Žofčáka nastúpil vo veku 19 rokov po prvý raz s kapitánskou páskou. „Čo povedať k tomuto zápasu? Asi nič. Súper nám dal štyri góly, my sme nezaznamenali žiadny. Teší ma dôvera od trénera, ktorý mi zveril kapitánsku pásku, ale na tento zápas by som najradšej zabudol,“ uzavrel Matej Trusa.