Pod Čebraťom boj o titul

Pod Čebraťom boj o titul

Pozvánka na zápasy 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Ružomberok – Slovan (piatok, 17.00 - Nova Sport, VOYO)

Najlepšie na úvod! Priamy súboj o titul, zápas druhého s prvým tímom tabuľky, šanca Slovana na obhajobu, ktorú chce Ružomberok šmahom ruky zmariť! Prívlastkov má zápas pod Čebraťom desiatky. Liptáci sú jediným tímom, ktorý v tejto sezóne dokázal Weissove mužstvo zdolať a hoci štrnásťbodovú stratu na Slovan už asi nezmažú, určite ho nechcú vidieť oslavovať priamo v ich domove. Oba tímy majú skvelú formu, takmer vôbec neprehrávajú a zaslúžene sa tak dá hovoriť o najväčšom šlágri sezóny.

Dunajská Streda – Žilina (sobota, 18.00)

Zápas DAC so Žilinou má celkom iný náboj než by sa pred sezónou dalo očakávať. Pohároví ašpiranti známi pekný ofenzívnym futbalom sa trápia, štvrté a šieste miesto tabuľky im určite nesvedčí. Možno vzájomný zápas bude dobrým odrazovým mostíkom aspoň pre jedného, veď na posledné víťazstvo už azda ani nepamätajú. Kto v sebe nájde viac síl v závere neľahkej sezóne a vyburcuje sa k trojbodovému úspechu?

Sereď – Trnava (nedeľa, 17.00 - DajTo)

Zápas sa hrá v Zlatých Moravciach, keďže Sereď má svoj prechodný domovský stánok v Trnave a v nadstavbe nemôže proti Spartaku hrať na Štadióne Antona Malatisnkého. Spartak cieli na druhé miesto rozbehnutého Ružomberka, cukrovinkári môžu preskočiť štvrtý DAC. V troch tohtosezónnych dueloch vždy jeden z tímov neskóroval, tesné víťazstvá na nulu svedčia o ich hernej vyrovnanosti. Favoritom je však určite Spartak, ktorý zároveň potrebuje vrátiť Seredi nedávnu marcovú prehru 0:1.

Skupina o udržanie:

Pohronie – Trenčín (sobota, 18.00)

Posledné Pohronie počas celej sezóny nenachádza cestu von z letargie a zdá sa, že už je odsúdené na zostup. Aj vypadnúť sa však dá so vztýčenou hlavou, a preto Žiarčania potrebujú skrášliť chudobné jedenásťbodové konto. Trenčín je ale súper ťažkého rangu, v skupine o udržanie je najlepší, čo potvrdzujú tri víťazstvá v sérii. V septembri však Trenčania v Žiari zakopli, remízu 2:2 zachraňoval dvojgólový Jendrišek penaltou v nadstavenom čase. Ďalšie dva duely už ale vyhrali na domácom štadióne 3:0 a 2:0.

Senica – Liptovský Mikuláš (sobota, 18.00)

Po výhre nad Michalovcami sú Liptáci opäť správne naladení a aj na Záhorie cestujú s chuťou na bodový zisk. Na Senicu strácajú dva body, prípadné víťazstvo by ich vystrelilo nad sobotňajšieho súpera. Ak ale Senica nastúpi v najsilnejšom zložení, bude na domácom trávniku favoritom, veď stále je reálne v hre o siedme miesto. Po zvláštne nepríjemnej sezóne v kuchyni klubu by to bol zaujímavo pozitívny záver, ktorý čakal málokto.

Zlaté Moravce – Michalovce (pondelok, 14.00)

Pre koronavírus Zlatomoravčania neodohrali posledný duel s Trenčínom, no proti  Michalovciam by už mohla byť väčšina kádra v poriadku. Predposledný tím súťaže má problém s vírusom v najhoršej chvíli, kedy potrebuje vyhrávať a utiecť z barážovej priečky. Michalovčania strácajú iba dva body na Trenčín a patria medzi kvarteto vyrovnaných tímov v spodnej šestke. Zápas pri Žitave má otvorený koniec, tri body budú veľmi cenné pre oboch.