Z Trenčína do Norimbergu

Z Trenčína do Norimbergu

Slovenský futbalový brankár Michal Kukučka posilní nemecký druholigový klub 1. FC Norimberg. Do 2. Bundesligy príde ako voľný hráč, na konci júna mu vyprší kontrakt s AS Trenčín.

Odchovanec Trenčína nastúpil v 81 zápasoch za A-tím, v ktorých 24-krát vychytal čisté konto. V uplynulej sezóne odchytal sedem duelov Niké ligy a inkasoval osem gólov. Vlani absolvoval premiéru v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov. „Veľmi sa teším na to, že v tomto klube zažijem svoju prvú zahraničnú skúsenosť. Každý deň chcem zo seba vydať maximum, naučiť sa čo najviac a podporovať náš brankársky tím čo najlepšie, aby sme mali úspešnú sezónu,“ uviedol Kukučka pre klubovú stránku Norimbergu.

„Michal je mladý a ´hladný´ brankár, ktorý odohral viac než 80 zápasov v najvyššej slovenskej lige. Svojím vekom perfektne dopĺňa mladý brankársky tím s Christianom Matheniom ako skúseným brankárom a bude naďalej poháňať rozvoj seba i svojich kolegov,“ dodal športový riaditeľ klubu Olaf Rebbe. V ročníku 2023/2024 bol jednotkou v bránke práve 32-ročný Mathenia, v druhej polovice sezóny ho vystriedal odchádzajúci Carl Klaus. V tíme tiež pôsobia 20-ročný Nicolas Ortegel a 22-ročný Jan Reichert.

Slovenskí fanúšikovia majú klub 1. FC Norimberg azda najviac spätý s Marekom Mintálom, ktorý sa v jeho drese stal v sezóne 2004/2005 kráľom strelcov nemeckej Bundesligy (24 gólov). Slovenský „Fantóm“ je v meste dosiaľ uznávanou futbalovou osobnosťou, s Norimbergom vyhral aj nemeckú pohárovú súťaž DFB-Pokal a v roku 2004 po celkovom triumfe v 2. Bundeslige postúpil s tímom do najvyššej súťaže.