Spartak predstavil dve nové mená v kádri

Spartak predstavil dve nové mená v kádri

Ide o zahraničných futbalistov, jeden prichádza z českého Jablonca, druhý z Humenného.

FC Spartak Trnava pokračuje v posilňovaní kádra. Predstavil ďalšie dve nové mená, ktoré budú súčasťou širšej súpisky „červeno-čírnych“. Prvou z nich je český futbalista Miloš Kratochvíl z FK Jablonec, ktorý so Spartakom podpísal dvojročný kontrakt.

Dvadsaťosemročný stredopoliar Kratochvíl má na svojom konte vyše 150 zápasov v najvyššej českej súťaži, skúsenosti má aj z hrania v európskych pohároch. Kratochvíl strávil v Jablonci šesť rokov. „Už som tam bol dlho, už to nebolo také, aké by to malo byť si myslím. Prišiel Spartak so zaujímavou ponukou, páči sa mi tu fanúšikovská základňa aj ambície klubu,“ uviedol Kratochvíl pre oficiálny web klubu.

Ďalšou posilou je švédsky stredopoliar Hugo Ahl. V uplynulom ročníku pôsobil v druholigovom FK Humenné, za ktorý strelil 10 gólov a na ďalšie štyri prihral. V Trnave podpísal zmluvu na jeden rok s možnosťou opcie na ďalšiu sezónu.

Hugo Ahl prichádza do Trnavy zabojovať o miesto v A-tíme. Foto: FC Spartak Trnava

Dvadsaťdvaročný Ahl hrá najradšej na pozícii ofenzívneho stredopoliara. „Ponuka z Trnavy ma potešila, Spartak je na Slovensku veľký klub s veľkými ambíciami. Sledoval som aj nejaké zápasy, najmä počas pôsobenia klubu v pohárovej Európe. Má skvelých fanúšikov a už sa teším, keď tu začnem. Hrávam v strede poľa, občas trocha viac z kraja na krídle. Najlepšie sa však cítim na pozícii číslo 10. Mojimi silnými stránkami sú ťah na bránu, viem vyviezť loptu, rozohrať do krídla a som nebezpečný pred bránou súpera,“ uviedol pre klubový web.

Tréner Michal Gašparík očakáva, že sa pobije o miesto v prvom tíme: „Veľmi dobre sa ukazoval v druhej lige, strelil tam 10 gólov, čo nie je zrovna ľahké. Chceme mu dať šancu v tréningovom procese s A-tímom a uvidíme ako sa bude vyvíjať. Ak bude mať na A-tím, otvára sa mu priestor s nami hrávať, pokiaľ by jeho výkony neboli adekvátne, pôjde sa rozohrať do druholigových Malženíc.“