Čo prinieslo 3. kolo? Súboj bratov Faškovcov a spokojných strelcov

Čo prinieslo 3. kolo? Súboj bratov Faškovcov a spokojných strelcov

Na čelo tabuľky strelcov sa dostal hráč Košíc, ktorý má aktuálne na konte viac gólov ako odohraných zápasov.

Dve stretnutia tretieho kola Niké ligy síce boli presunuté na októbrový termín, ale zápasové minúty štyroch zvyšných duelov priniesli viacero zaujímavých momentov. Pozornosť pútali hneď dvaja dvojgóloví strelci, ale pripomenul sa aj najlepší kanonier sezóny 2013/2014.

Dvojgóloví strelci   

Róbert Mak, Michal Ďuriš, David Strelec či Ladislav Almási. Tieto mená najčastejšie zaznievali v predsezónnych odhadoch expertov pri otázke, kto by sa mohol stať najlepším strelcom Niké ligy. V úvode sezóny si však zatiaľ pre seba ukradol šou Žan Medved. Dvadsaťpäťročný útočník, ktorý v minulom ligovom ročníku vsietil deväť gólov, má momentálne po troch zápasoch na svojom konte už štyri presné zásahy. „Výborne, prvé víťazstvo v sezóne. Pekný pocit,“ povedal Slovinec v službách Košíc po domácej výhre 3:0 nad Podbrezovou, ku ktorej prispel dvoma gólmi. „Som spokojný s tým, čo sme dnes ukázali ako tím, aj so sebou. Samozrejme, vždy sa dá lepšie, ale celkovo som spokojný. Ešte je tu však veľa práce na zlepšovanie, tak na strane tímu, ako aj na tej mojej. Ak budeme takto pokračovať, môžeme byť úspešní.“   

Medved sa v tabuľke strelcov osamostatnil na čele, prenasledovaný dvoma dvojgólovými strelcami. Tigran Barseghyan so Slovanom vo zápasového programu 3. kola nezasiahol, ale Eric Bile zažil so Žilinou skvelý futbalový večer. Na výhre 3:1 nad Zemplínom v prvom domácom stretnutí sezóny sa podieľal dvoma gólmi a aktuálne patrí medzi trojicu najlepších strelcov súťaže. „Dnes to bolo perfektné. Musím strieľať góly, to je moja úloha. A veľmi sa teším, že mi to tam dvakrát padlo,“ zneli slová 19-ročného futbalistu z Pobrežia Slonoviny v magazíne Góóól!.   

Po viac ako troch rokoch   

Jediný gól videlo vyše 1800 divákov na banskobystrických Štiavničkách v súboji Dukly s DAC 1904. Postaral sa oň Tomáš Malec, letná posila Banskej Bystrice, ktorý skóroval v našej lige po viac ako troch rokoch. Paradoxne, naposledy sa tešil z gólu práve do siete Dukly v máji 2021 ako hráč Senice v baráži o účasť v najvyššej slovenskej súťaži. „Je to o to lepšie, že rozhodol o víťazstve môj gól, ale chcem vyzdvihnúť celý tím, lebo sme pracovali ako jeden muž. Vrátilo sa nám to možno z toho minulého týždňa. Chutí to nádherne, veľmi sa z toho teším,“ citoval šťastného strelca klubový web Dukly.  

Bratský súboj   

Špeciálny náboj mal zápas Košíc s Podbrezovou pre Michala a Šimona Faškovcov. Futbaloví bratia pochádzajúci z Brezna sa prvýkrát stretli zoči-voči na ligovom trávniku. Dvadsaťdeväťročný Michal nastúpil v základnej zostave Košíc, zatiaľ čo osemnásťročný Michal naskočil do hry v 59. minúte ako striedajúci hráč. Už o niekoľko minút neskôr došlo v blízkosti stredového kruhu k stretu práve týchto dvoch hráčov, ktorý rozhodca vyhodnotil ako faul na mladšieho Šimona. „Možno trošku prifilmoval,“ smial sa Michal v rozhovore pre magazín Góóól!. „Škoda, mohol som ísť sám na bránu, bohvie, ako by to dopadlo. Ale nejaká podpichovačka tam bola, asi to patrí k tomu.“ Futbalový súboj svojich synov sledovali z tribúny aj rodičia Šimona a Michala. „Určite boli šťastní, že sme sa konfrontovali. Mama bola veľmi šťastná, oco tiež. Je to super pocit,“ dodal Šimon.

Ešte jedna futbalová do rodinného albumu. Foto: FC Košice