PREVIEW: Súboj o Považie aj duel prvého s tretím

PREVIEW: Súboj o Považie aj duel prvého s tretím

MFK Dukla privíta lídra tabuľky, Skalica a Spartak budú súperiť o prvú ligovú výhru v aktuálnej sezóne.

Po odložení zápasu medzi DAC 1904 a Podbrezovou ponúkne program piateho kola päť duelov. Komárno sa po vracia do zápasového kolotoča, na ktorý si prisadne v Košiciach a Ružomberok bude hostiť tím Michaloviec.

Skalica – Spartak (sobota 18:00, Voyo)

Tímy Skalice a Spartaka odohrali v minulej sezóne dva vzájomné zápasy. V prvom sa zrodila bezgólová remíza, v druhom výhra trnavského celku (2:0). V aktuálnom ligovom ročníku obe mužstvá na svoj prvý triumf ešte stále čakajú. Skaličanom naposledy vôbec nevyšiel duel v Podbrezovej (prehra 1:7), Spartak zas má doposiaľ na konte tri bezgólové remízy. „Stretnú sa dve mužstvá, ktoré v lige túto sezónu ešte nevyhrali, a obe pôjdu do zápasu s cieľom zvíťaziť. Trnava je favoritom zápasu, ako bola aj v našich predošlých dvoch domácich vzájomných zápasoch, ale neprehrali sme s nimi,“ vyjadril sa pre klubový web Skalice Ján Vlasko, ktorý v minulosti obliekal aj trnavský dres. „Majú veľmi skúsený a dobrý káder, aj keď im to aktuálne herne ani výsledkovo nejde. My sa musíme pozerať na naše kvality, ktoré máme a určite idem do zápasu s tým, že ho vyhráme,“ doplnil.   

Košice – Komárno (sobota 18:00, Voyo)   

Tím Komárna vycestuje do Košíc na svoj tretí zápas v Niké lige. V predchádzajúcich podľahol Slovanu (1:4) a Dunajskej Strede (0:2) a v metropole východu ho čaká ďalší neľahký súboj. Košičania totiž v úvode sezóny predvádzajú sympatické výkony a doma by chceli bodovať naplno. „Potrebujeme preniesť to dobré z výkonu proti Slovanu aj do domáceho stretnutia s Komárnom. Kvalitu na to máme a ja verím, že nám naše plány vyjdú na sto percent. Doma sme silní a verím, že v nastúpenom trende budeme pokračovať,“ vyjadril sa v rozhovore pre klubový web Michal Faško. Zareagoval aj na otázku, ako môže na súpera zapôsobiť zápasová pauza: „Až po zápase uvidíme, či to bola pre Komárno výhoda alebo nie. Samozrejme, ak nehráte, nie je to ideálne. Možno je to aj nevýhoda pre nás, keďže po dvoch zápasoch sú menej čitateľní ako ostatní súperi v tejto fáze súťaže. Videli sme však zopár záberov a Komárno rozhodne nie je slabý súper.“

Žilina – Trenčín (sobota 20:30, Voyo, Dajto)   

Televízny duel v piatom kole rozohrajú futbalisti Žiliny a Trenčína. Vlani ich augustový zápas pod Dubňom skončil víťazstvom domácich 5:2 a diváci by si radi pozreli futbalové predstavenie bohaté na góly aj tentoraz. Žilinský tréner Michal Ščasný v rozhovore pre klubový web vyhlásil, že je správny čas revanšovať sa všetkým fanúšikom v domácom prostredí za minulý víkend (remíza 0:0 so Spartakom) a na margo trenčianskeho mužstva dodal: „Majú to založené na veľkom držaní lopty, rotáciách hráčov. Na toto sa musíme pripraviť. Držanie lopty môže byť fifty-fifty. Disponujú individuálnou kvalitou, majú však aj slabiny v defenzíve.“   

MFK Dukla – Slovan (nedeľa 18:00, Voyo zápas týždňa)   

V súboji prvého s tretím privíta banskobystrická Dukla lídra tabuľky – bratislavský Slovan. Pred rokom dokázali Banskobystričania uhrať na Tehelnom poli remízu 2:2, no v domácej odvete podľahli „belasým“ 1:4. „Na zápas so Slovanom sa pripravujeme štandardne, ako na každého súpera. Sledujeme a analyzujeme videá, venujeme sa nácviku rôznych herných situácií. Tešíme sa na atraktívneho súpera a priali by sme si hrať pred početnou diváckou kulisou, ktorá by nám pomohla k dobrému výkonu a výsledku,“ povedal v rozhovore pre klubový web Dukly asistent trénera Štefan Rusnák, ktorého hráčska minulosť je spojená aj s bratislavským klubom. Ani Slovan, ani Dukla v tejto sezóne ešte neprehrali.   

Ružomberok – Zemplín (nedeľa 18:00, Voyo)   

Ružomberok sa po európskej scéne musí opäť preladiť na domácu, v nedeľu totiž hostí tím zo Zemplína. Michalovce naposledy zvíťazili nad Liptákmi pred viac ako tromi rokmi. Z posledných ôsmich stretnutí štyri skončili remízou a štyri výhrou Ružomberka. Pre zverencov trénera Ondřeja Smetanu to bude ešte len tretí ligový zápas v tejto sezóne.