Do letnej prípravy Trenčína sa zapojila posila aj skúsený brankár

Do letnej prípravy Trenčína sa zapojila posila aj skúsený brankár

Michal Šulla je aktuálne v AS Trenčín na skúške.

Futbalisti AS Trenčín odštartovali vo štvrtok letnú prípravu na novú sezónu Niké ligy. Postupne sa do nej zapojili aj hráči, ktorí mali predĺžené voľno pre reprezentačné povinnosti a v úvode s mužstvom trénovalo aj kvarteto hráčov z trenčianskej "devätnástky" - Nicolas Brandis, Adrián Fiala, Alex Húdok a Hugo Pávek. Z hosťovania v Považskej Bystrici sa vracia odchovanec Ľuboš Praženka.   

Od pondelka je v AS na skúške 32-ročný slovenský brankár Michal Šulla. Rodák z Myjavy naposledy pôsobil v českom druholigovom klube SK Líšeň, v najvyššej slovenskej súťaži si ho fanúšikovia môžu pamätať ako brankára Senice či Slovana.

Významnou posilou AS v novej sezóne by mal byť odchovanec trenčianskej akadémie Jakub Holúbek. Tridsaťtriročný univerzál sa rozhodol vrátiť do svojho materského klubu, keď podpísal zmluvu na jeden rok s opciou. „Momentálne ma najviac teší to, že môžem pokračovať v podstate s totožným kádrom. Rovnako pozitívne hodnotím príchod Jakuba Holúbeka. Už pri rokovaniach s Trenčínom som žiadal hráčov, ktorí budú reprezentovať hodnoty klubu v šatni. S podpisom Bariša a Skovajsu máme v kabíne základ, ktorý vyjadruje, čo je to Trenčín. Sú lídrami a príkladom nielen pre domácich, ale i zahraničných hráčov,“ uviedol Stolica pre klubovú televíziu.

„Chceme Trenčín pozdvihnúť vyššie, ako bol v minulých sezónach. Verím, že sa pretavia veci z predchádzajúcej sezóny a zlepšíme sa. V tej predchádzajúcej Trenčín tlačila topánka v premieňaní šancí, ktorých si vytváral mnoho. Musíme sa zlepšiť v poslednej časti ihriska a začať dávať góly,“ povedal Holúbek pre klubové médiá. 

V prípravnom období čaká hráčov AS šesť zápasov. Všetky stretnutia odohrajú mimo svojho domáceho štadióna. Súčasťou bude i sústredenie v Česku a Rakúsku. Prvý zápas letnej prípravy odohrajú Trenčania v sobotu 29. júna na ihrisku druholigového MŠK Púchov. Generálku na Niké ligu absolvujú v rakúskom Linzi, kde si zmerajú sily s maďarským FC Ujpést.

Hráči AS Trenčín v letnej príprave:

Brankári: Matúš Sláviček, Alex Húdok (U19), Michal Šulla.

Obrancovia: Samuel Bagín (individuálny plán, rekonvalescencia zranenia), Taras Bondarenko, Nikolas Brandis (U19), Jakub Holúbek, Matúš Kmeť, Samuel Kozlovský, Hugo Pávek (U19), Daniel Prekop, Lukáš Skovajsa, Lazar Stojsavljevič.

Stredopoliari: Damián Bariš, Samir Ben Sallam, Armin Djerlek, Adrián Fiala (U19), Artur Gajdoš, Tadeáš Hájovský, Rahim Ibrahim.

Útočníci: Bright Donkor, Chinonso Emeka, Hilary Gong, Lazar Mijovič, Lukáš Mikulaj, Luboš Praženka (návrat z hosťovania), Jude Sunday, Emmanuel Uchegbu.

Plán prípravných zápasov AS Trenčín: 

  • 29. jún: MŠK Púchov – AS Trenčín 
  • 3. júl: SK Sigma Olomouc – AS Trenčín 
  • 10. júl: FC ViOn Zlaté Moravce – AS Trenčín (štadión Bánovce nad Bebravou) 
  • 14. júl: FC Bohemians 1905 – AS Trenčín (sústredenie v Prahe) 
  • 18. júl: v štádiu riešenia (sústredenie v Linzi) 
  • 19. júl: FC Újpest – AS Trenčín (sústredenie v Linzi)