Zemplín sa dohodol na spolupráci s Antonom Šoltisom

Zemplín sa dohodol na spolupráci s Antonom Šoltisom

Štyridsaťosemročný Košičan zatiaľ povedie Michalovčanov ako dočasný tréner.

Anton Šoltis v piatok viedol prvý tréning Michaloviec ako dočasný hlavný tréner. Ide o neobvyklé riešenie, za ktorým stojí prebiehajúca výmena akcionárov MFK Zemplín Michalovce, a.s. Nie je však vylúčené, že z dočasnej spolupráce sa stane trvalá.

„Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo. Ozvali sa mi Michalovčania, či by som to nezobral. Hľadali sme prienik a aj sme ho našli. Je to dočasné riešenie, kým sa v klube všetko nevyrieši. Verím, že to dopadne pozitívne a z dočasného sa stane trvalé. Je to neštandardná situácia, ale zatiaľ sme takto dohodnutí. Čo sa týka kádra, veľa hráčov je tu bez zmlúv, ale mám prísľub, že sa to zmení. Dúfam, že sa to dobre naštartuje a dosiahneme nejaký úspech. Michalovce sú moja srdcová záležitosť. Strávil som tu už nejaký čas a poznám tu veľmi veľa ľudí,“ citoval Antona Šoltisa klubový web Zemplína.   

Šoltis prišiel do známeho prostredia, pretože v minulosti v Michalovciach pôsobil ako asistent trénera aj ako hlavný tréner. Naposledy viedol FC Košice, s ktorým pred rokom postúpil do Niké ligy, v októbri 2023 však na košickej lavičke skončil. V realizačnom tíme Zemplína budú jeho asistentmi Ondrej Duda st. a Viktor Kostovčík. Trénerom brankárov zostáva Maroš Ferenc a kondičným trénerom Gabriel Csörgö. 

Šoltis na lavičke MFK absolvoval už aj prvý zápas v pozícii hlavného trénera, ktorý skončil remízou Zemplína s maďarským celkom Nyíregyháza Spartacus (1:1).