Odchovanec košického futbalu sa vracia domov

Odchovanec košického futbalu sa vracia domov

Káder FC Košice posilní Dalibor Takáč, zmluvu podpísal na dva roky.

Dvadsaťšesťročný futbalista je najnovšou posilou FC Košice, mužstvu by mal pomôcť svojimi výkonmi najmä v strede poľa. Odchovanec košického futbalu odišiel ešte v dorasteneckom veku do Ružomberka a v drese MFK odohral dovedna 126 ligových zápasov s bilanciou 10 gólov, 18 asistencií. V januári 2022 sa stal hráčom Korony Kielce a v tomto poľskom klube pôsobil aj v uplynulej sezóne.

„Počas pôsobenia v iných kluboch som sledoval košický futbal z diaľky. Všetky zmeny, ktorými si futbal v Košiciach prešiel, som aktívne vnímal a úprimne som rád, že to došlo do tohto bodu. Košice hrajú najvyššiu súťaž, majú nádherný štadión a práve toto si ľudia v Košiciach i samotné mesto zaslúžili,“ povedal Takáč pre klubový web Košíc. Dodal, že pri jeho rozhodovaní zavážil fakt, že práve v Košiciach prežil svoje prvé futbalové roky: „A predstava, že si zahrám opäť doma, ma v tomto rozhodnutí utvrdila.“   

Ako uvádza web FC Košice, Takáč si naposledy obliekol dres košického klubu 20. novembra 2016 v stretnutí 16. kola druhej ligy medzi FC VSS Košice a FK Poprad (2:1). V kabíne sa znovu stretne so svojimi niekdajšími spoluhráčmi, napríklad s Dominikom Kružliakom, Lukášom Fabišom, Marekom Zsigmundom, Michalom Faškom, Erikom Pačindom či s terajším trénerom brankárov Mariánom Kellom.   

Na adresu novej posily sa vyjadril aj Balázs Farkas, športový riaditeľ FC Košice: „Zakaždým, keď sa nám podarí získať hráča z lepšej ligy, je to veľký úspech. A veľká pridaná hodnota je tiež to, že Dalibor začal svoju kariéru práve tu v Košiciach a teraz sa vrátil. S Daliborom má náš tréner viac príležitostí kombinovať zloženie v strede poľa a samotný hráč môže byť dobrým konkurentom pre ďalších našich hráčov. Dúfam, že naše držanie lopty bude s ním lepšie a on bude plusovým faktorom našej ofenzívnej hry. Vitaj doma, Dalibor.“   

Dalibor Takáč je šiestou predsezónnou posilou Košíc. Okrem neho sú novými menami na súpiske aj Marek Zsigmund, Daniel Magda, Szilárd Bokros, Dávid Šípoš a Karlo Miljanič.